Ali Nazik Kebabı (Gaziantep)
Malzemeler
5-6 adet bostan patlıcanı
Yarım kilo süzme yoğurt
Yarım kg. kıyma
2 -3 adet çarliston biber
2 büyük domates
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır, fırında közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, toz biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup ince ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür, karabiber serpilir, bulgur pilavıyla birlikte servise sunulur.
Yarım kilo süzme yoğurt
Yarım kg. kıyma
2 -3 adet çarliston biber
2 büyük domates
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır, fırında közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, toz biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup ince ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür, karabiber serpilir, bulgur pilavıyla birlikte servise sunulur.

Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı (Gaziantep)
MALZEMELER:
Yarım kg kebaplık et
100 gram kuyruk
3-4 diş sarımsak
Yeterince kırmızıbiber
2 çorba kaşığı harmanlanmış biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
Yarım kg kebaplık et
100 gram kuyruk
3-4 diş sarımsak
Yeterince kırmızıbiber
2 çorba kaşığı harmanlanmış biber ve domates salçası
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
Et ve kuyruğu yarım ceviz büyüklüğünde doğrayın. Eti, sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzun bulunduğu bir kapta ovarak terbiye edin. Bir gece bekletin. Terbiyelenmiş etleri şişlere saplarken 3-4 parça ete karşılık bir parça kuyruk yağı koyun. Kömür ateşinde pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Et ve kuyruğu yarım ceviz büyüklüğünde doğrayın. Eti, sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzun bulunduğu bir kapta ovarak terbiye edin. Bir gece bekletin. Terbiyelenmiş etleri şişlere saplarken 3-4 parça ete karşılık bir parça kuyruk yağı koyun. Kömür ateşinde pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

SAÇMA TAVASI (Gaziantep) | ||
![]() | ||
Malzemeler 500 gr. iri bıçak (zırh) kıyması, 500 gr. patates, 1 veya 2 patlıcan, 3 büyük domates, Kırmızıbiber, yeterince tuz, 1 büyük soğan, 2 tane 10 diş sarımsak, Karabiber, HAZIRLANIŞI: Bütün malzemeler doğranır, baharatlar da katılarak karıştırılır. Bu malzeme 3-4 cm. yüksekliğinde olan bir tepsiye konur ve tepsi fırına sürülür. 1 saat kadar sonra fırından çıkarılan yemek servise hazırdır. Not: Sebze çeşidi isteğe göre arttırılabilir. |
SAÇMA TAVASI (Gaziantep) | ||
![]() | ||
Malzemeler 500 gr. iri bıçak (zırh) kıyması, 500 gr. patates, 1 veya 2 patlıcan, 3 büyük domates, Kırmızıbiber, yeterince tuz, 1 büyük soğan, 2 tane 10 diş sarımsak, Karabiber, HAZIRLANIŞI: Bütün malzemeler doğranır, baharatlar da katılarak karıştırılır. Bu malzeme 3-4 cm. yüksekliğinde olan bir tepsiye konur ve tepsi fırına sürülür. 1 saat kadar sonra fırından çıkarılan yemek servise hazırdır. Not: Sebze çeşidi isteğe göre arttırılabilir. |
Mercimekli Nohutlu Ispanak Kökü (Gaziantep) | ||
![]() | ||
200 gr. ıspanak kökü yarım 2 yemek kaşığı haşlanmış mercimek 2 yemek kaşığı margarin 1 1 1 adet 1 adet sivri biber 1 adet havuç 1 yemek kaşığı llimon Tuz Yarım 1. 2. 3. 4.Haşlamiş oldugunuz nohut ve yesil mercimeği ekleyin. 5.Ispanak kökünü, |
Et Paçası (Gaziantep) | |||||||||||
![]() | |||||||||||
1 kg. yağsız parça et 100 gr. sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Kırmızı pul biber Tuz 2 veya 3 adet limon Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limonsıkılır.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder